OVER MIJ
Dream into being

Mijn naam is Ciska Augustijn en met veel liefde neem ik je mee naar ontspanning en zachtheid. Dit doe ik in alles wat ik vormgeef. Ik volg de flow van de seizoenen en werk met de natuur. Lang heb ik gezocht naar een juiste noemer voor mijn activiteiten. Op een dag was het besef daar dat al die activiteiten al één zijn met het doel dat er als een rode draad doorheen loopt. Als moderne medicijnvrouw houd ik graag liefdevol de ruimte voor je open om te zakken in het Zijn, te verbinden met jezelf en met elkaar.

Spiritualiteit

Als kind had ik al een fascinatie voor spiritualiteit, al had ik het destijds die benaming niet kunnen geven. Ik was vaak verzonken in mijmeringen waarin ik mijn hoofd brak over vraagstukken waar mijn nuchtere omgeving me geen bevredigende antwoorden op kon geven. Mede hierdoor ebte die fascinatie zelfs zo ver weg, dat ik bepaalde "nuchtere" overtuigingen overnam als universele waarheden. Na een tijd lang een onbestemd gevoel van leegte ervaren te hebben, ging ik op een grondig zelfonderzoek en kwam ik terug bij mijn innerlijke kind dat nog altijd met die levensvragen zat. Inmiddels heb ik spiritualiteit volledig omarmd en weet ik dat het juist ontzettend aards (en dus "nuchter") is om mee bezig te zijn. Ik neem deze kennis op een eigenzinnige manier mee in mijn lessen, behandelingen en workshops. Voor iedereen kan spiritualiteit namelijk ondersteunend zijn in het leven.

Yoga

Met yoga kwam ik rond mijn 16 jaar in aanraking. We kregen op school een yogales en na afloop voelde ik me zó kalm en vredig... "Misschien voel je je nu zen", zei de yogadocent bij het afsluiten van de les. Dat gevoel van volledig in het heden aanwezig zijn is me altijd bijgebleven en het is voor mij het startsein van mijn yogabeoefening geweest.

Inmiddels ben ik een yogadocentenopleiding, diverse bijscholingen en een specialisatie in Restorative yoga verder en geef ik dik drie jaar les. Hierin heb ik een ontwikkeling doorgemaakt die me van het geven van fysiek intensieve lessen naar steeds meer zachtheid heeft gebracht. Een ontwikkeling die synchroon heeft gelopen met mijn eigen houding tegenover mezelf! Fysieke uitdaging vind je nog altijd in mijn lessen, maar dan wel met aandacht gedoseerd en vanuit een liefdevolle innerlijke houding. Ik werk graag vanuit de kracht van zachtheid, omdat je hiermee de ruimte voor jezelf kunt scheppen om in het hier en nu aanwezig te zijn. Goed voor jezelf zorgen is iets wat ik dagelijks promoot en ik ondersteun je graag in jouw weg naar meer zelfliefde.

Soundhealing

De eerste keer dat ik een klankschaal hoorde, was ik gelijk gefascineerd. Het aandachtspunt dat het me gaf, zorgde voor een diepe ontspanning, om nog maar te zwijgen over het gevoel dat de trilling van de klankschaal teweeg bracht in mijn energieveld. Al heel snel daarop volgend ging ik me verder verdiepen in het werken met klankschalen. Ik leerde klankschaalmassages geven en gaf klankschalensessies vorm. Gaandeweg ben ik gaan uitbreiden in het klankwerk: inmiddels werk ik ook met mijn drum, zang, een feng gong, chimes en soms een beetje ukelele. De klankschalensessies zijn hele klankreizen geworden, met elk hun eigen thema.

 

Ook ben ik etherische oliën gaan inzetten in mijn soundhealings. De plantspirits die in de oliën zitten, verdiepen je beleving van de reis en bekrachtigen je intentie. Met elke reis staat er weer een andere, unieke door mij samengestelde olieblend voor je klaar.

Je bent van harte welkom om mijn lessen, sessies en healings te komen ervaren. Ik werk nauw samen met de natuur en neem de energie van het moment mee in wat ik vormgeef. Alles wat ik doe, is een ceremonie. Laat je meevoeren om te landen in het hier en nu.

Eindeloos veel liefde,

          Ciska Augustijn

© 2020 GROEN, alle rechten voorbehouden